Innovoivaa Ekologisuutta

350 vuotta velvoittaa

Setälä-Eerolan tilan synty asettui vuoteen 1669 eli yli 350 vuotta sitten aikana, jolloin Tulppaanin matka maahamme onnistui, kun ensimmäinen kasvitieteellinen puutarha perustettiin Turkuun ja samaan aikaan Iso-viha kokosi voimiaan.

 

Tila on nähnyt läpi satojen vuosien historian ja se velvoittaa kunnioittamaan mennyttä astumalla rohkeasti tulevaisuuteen ja sen haasteisiin.

Tilainfo

 

  • Isäntäpari: Jari Eerola ja Elisa Uusi-Heikkilä 
  • Uusioperheessä on yhteensä 6 lasta 
  • Tila on perustettu vuonna 1669 
  • Tilalla on kasvatettu lihanautoja vuodesta 2003 lähtien 
  • Tilaan kuuluu 155 hehtaaria peltoa ja 350 hehtaaria metsää 
  • Tilalla on mukana Baltic Sea Action Groupin (BSAG) Carbon Action -hankkeessa koetilana, jossa testataan hiiliviljelytoimenpiteitä 
  • Maailman ensimmäinen regeneratiivisesti viljellystä ohrasta valmistettu vodka valmistetaan tilan ohrasta 
  • Tilalla on kuvattu suomalaista naudanlihantuotantoa ja nurmistrategiaa esittelevät videot vuoden 2020 European Grassland Federationin seminaariin.

Sijainti

 

Setälä-Eerolan tila sijaitseen Tuuloksen historiallisessa kirkkomaisemassa Toivaalan kylässä Suolijärven rannalla. Setälä-Eerolan talouskeskus on ikivanhalla Toivaalan kylätontilla kilometrin päässä Tuuloksen keski-aikaisesta kirkosta.

 

Setälä-Eerola kuuluu vuonna 2009 tapahtuneen kuntaliitoksen jälkeen Hämeenlinnaan. Hämeenlinnan Tuuloksessa Suolijärven toisessa päässä 7 kilometrin päässä sijaitsee Tuuloksen kauppakeskus.

 

Historia

 

Setälä-Eerolan tila on vanha sukutila, joka on ollut Eerolan suvulla vuodesta 1669 saakka. Eerolan tila on jaettu vuonna 1751, jolloin muodostui Setälä-Eerola. Silloinen isäntä oli Anders, jonka edesmenneet veljenpojat jäivät omistamaan toista osaa Eerolasta. Setälä-Eerolan nimi vakiintui tästä sukulaisuussuhteesta viralliseksi nimeksi.

 

Eerola oli vanha ratsutila eli rustholli, joka sai verovapauden varustamalla ratsusotilaita sotaa varten.

 

 

Kulttuurimaisema

 

Toivaalan kylän ja Suolijärven maisemia on tauluissaan ikuistanut Hjalmar Munsterhjelm, joka omisti läheisen Toivoniemen kartanon. Hjalmar Munsterhjelm on haudattu Tuuloksen hautausmaalle.

 

Innovoivaa Ekologisuutta
Innovoivaa Ekologisuutta
Innovoivaa Ekologisuutta
Innovoivaa Ekologisuutta
Innovoivaa Ekologisuutta
Innovoivaa Ekologisuutta
Innovoivaa Ekologisuutta